backtothehood.blogg.se

Följ med oss på vårt 200 m2 stora projekt!

Here it is!

Kategori: Allmänt

Rödhaken Special

Kategori: Allmänt

Som nämnt tidigare valde vi ganska snabbt Fiskarhedenvillan till att bli vår husleverantör. Det som avgjorde var självklart pris och husmodell, men också att Fiskarheden gav oss möjlighet att själva kunna välja vad av husbygget vi själva kunde styra över. Dvs anlita egna hantverkare osv. Dessutom är Fiskarheden den enda leverantören på marknaden som leverar huset i byggsatser och inte modulhus, vilket vi ser som något positivt. Förvisso tar uppbyggnaden längre tid men det känns genuint på något sätt.
 
Den husmodell vi har valt kallas för Rödhaken.
Som kund har man möjlighet att bestämma utseende både exteriört och interört. Därför valde vi att göra en hel del justeringar på båda delarna. Så man kan säga att grundidén är en Rödhaken med Lindholm/Agoes egna touch. Till huset kommer vi även bygga ett tvåbilsgarage.
 
Tro det eller ej men vi har faktiskt inte haft några vilda diskussioner hur vi vill att huset ska vara uppbyggt och hur planlösningen ska se ut. Faktum är att både jag och Peo har varit överens om det mesta. Hur som helst har vi nu ett färdigritat hus och vi väntar på att huset ska levereras 22 Mars!
 
 
 
 

Hur hamnade vi här?

Kategori: Allmänt

Vi satt en kväll hos Linda och Peter och pratade om hus och boende. Linda berättade att det fanns tomter till salu i närområdet, dvs Täby Kyrkby och vi började kolla upp det för skojs skull. Vi konstaterade att det fanns en tomt som verkade relativt billig i förhållande till de andra och genast började vi spekulera i hur det kom sig. Min sjukt handlingkraftiga sambo kontaktade samma kväll mäklaren och frågade om tomten. För att fatta mig kort och som man brukar säga, ledde det ena till det andra, och vips så hade vi köpt en tomt! Ska jag vara helt ärlig så trodde jag inte ett ögonblick på att det verkligen skulle bli verklighet. Som så många andra gånger underhåller Peo mig med tankar, idéer, önskedrömmar och andra vilda fantasier om både det ena och det andra men oftast så stannar det också där, vid fantasier. Därför tänkte jag även i det här fallet att det bara skulle rinna ut i sanden. Men självklart har det länge varit en dröm att få bo i hus och inte minst i Täby som är både min och Peos uppväxtort. Och nu sitter vi alltså här och är tomtägare. Köpekontraktet skrevs på 24 Oktober 2012.
 
 
Tomten vi har köpt är på 1220 m2 och ligger på Valhallavägen 8 i Täby Kyrkby och gränsar till Vallentuna Kommun. Området kallades förr för Byle Träsk, men kommunen har valt att, så käckt omnämna det till Trädgårdsstaden. Det är ett stort område som är under utveckling och det ploppar upp nya villor så gott som hela tiden.
 
Efter att vi köpt tomten började vi undersöka olika husleverantörer och ganska snabbt bestämde vi oss för att kontakta Fiskarhedenvillan. Också detta med rekommendationer av Linda och Peter. Så man kan säga att det är pga dem vi hamnade i den här situationen... ;)
 
 

Då kör vi!

Kategori: Allmänt

Hey peeps!
 
Detta är en blogg skapad för det är ett bra sätt att spara minnen och ett enkelt sätt att dela med sig av vårt husbygge med våra nära och kära. Hoppas ni hakar på och ger oss tips och råd på vägen!
 
Kram, Shanty