backtothehood.blogg.se

Följ med oss på vårt 200 m2 stora projekt!

Dag 3 och 4

Kategori: Allmänt

Hej igen gott folk!
 
Nu händer det minsann grejer på tomten. Se bara!
 
Dag 3: stommen på övervåningen påbörjas. "Hålet" i golvet är där trappan kommer byggas.
 
 
Blivande balkong ovanför glasverandan och utanför vårt master bedroom.
 
 
 
 
 
Dag 4:
 
 
 
Ytteväggarna på övervåningen är på plats.
 
 
 
 
 
 
Så här kommer bygget se ut fram tills på tisdag, då åker takstolarna upp! Vi önskar er en GLAD PÅSK!
 

Stomresning

Kategori: Allmänt

Game on!

Kategori: Allmänt

ÄNTLIGEN har husbygget satt fart...och snabbt går det nu i början! Vi är så förväntansfulla och det händer mycket för var dag som går. I måndags kl.07 levererades huset och redan första dagen restes stommen för nedervåningen. Nu känns det på riktigt och det pirrar i magen. Johnny och hans grabbar är rutinerade när det gäller att bygga FHV-hus så det känns mycket tryggt.
 
Bildbomb!
 
Dag 1: Allt virke på plats. Plank för plank ska vårt hus byggas.
 
 
 
Dag 1: Stomresning påbörjad!
 
 
 
Dag 2: Ytterväggarna och innerväggarna tar form och den stående ytterpanelen sätts på plats.
 
 
Tada! Peo står och poserar i vår glasveranda.
 
 
Glasverandan från en annan vinkel
 
Köket.
 
 
Vardagsrummet.
 
 
Tvättstugan och groventré i bakgrunden. Litet badrum i förgrunden.
 
 
Bild tagen från entrén. Till höger ligger badrum och tvättstuga samt vardagsrum. Till vänster gästrum/arbetsrum, köket samt, så småningom, trappa till övervåning. Rakt fram är glasverandan.
 
 
Gästrummet/arbetsrummet och vägg i vägg är köket.
 
 
Entré och hall.
 
 
Huset står med kortsidan mot vägen. Här ser man också den stående ytterpanelen. Vi har nämligen valt att ha både stående och liggande panel, sk sekelskiftespanel.
 
 
Javisst! Här ska vi bo! :)
 
 
Entrésidan.
 
 
Groventrésidan.
 
 
Glasveranda.
 
 
Glasveranda och vardagsrum.
 
 
 
Altandörren, en på vardera sida om glasverandan, i  köket och en i vardagsrummet.
 
Det är alltså så här huset ser ut för tillfället. Antar/hoppas att de påbörjar övervåningen idag...weeee!!! :-)
 

Förberedelser

Kategori: Allmänt

 
Byggställningen är på plats och nu är det bara att börja bygga. Det som är roligt med ställningen är att man får en indikation på storleken på huset även om ställningen är bra mycket större en the real deal såklart! Men det är ändå kul att få ett hum om det färdiga resultatet.
 
 
"Golvet" på den översta platån är nederkanten på taket:
 
 
 
 
 
Peo står på vår övervåning:
 
 
Peo står på granntomten och jag fotar från vår övervåning. Eftersom vårt hus ligger på en bergknall ligger det en bit högre upp än grannen. Det ser ni här:
 
 
Områdesbilder:
 
 
 
 
Klart slut!
 

Fem dagar kvar...

Kategori: Allmänt

Weee!! På MÅNDAG kl.07.00 levereras vårt hus och då sätts bygget igång...kan knappt vänta! Tur man jobbar hela helgen så dagarna tills dess rinner iväg.
 
Det har ju snöat som attan de senaste dagarna, men förhoppningsvis är det den sista snön innan våren. Vill ju att grabbarna ska kunna jobba under schyssta väderförhållanden.
 
Igår var det förresten byggmöte. Syftet med det mötet var att alla de olika entreprenörerna kunde prata ihop sig och gå igenom vilka som ansvarar för vad. Det blir lätt rörigt med så många entreprenörer inblandade och därför var detta mötet viktigt. Förhoppningsvis är alla på det klara med vem som ska göra vad och vi slipper missförstånd. Fiskarhedenvillan står för byggsteg 1 och 2, de andra stegen (3 och 4) har vi hittat egna entreprenörer till. Vi har höga förhoppningar på alla och tror att de kan göra ett toppenjobb!
 
Men som sagt nu är det bara fem ynka dagar kvar!
 

Vårt hus i en liten silvrig ask

Kategori: Allmänt

Fiskarhedenvillan har sänt oss ett usb-minne innehållandes all möjlig och välbehövlig information gällande hus och bygge. Ett tacksamt alternativ mot alla tusen papper vi har försökt sortera och arkivera efter bästa förmåga. På usb-minnet är allt så pedagogiskt och lätthanterligt så nu kan vi om möjligt ha ännu bättre koll på vad som sker, när det sker och hur det sker. Toppen! Tack FHV!

Grunden klar - check!

Kategori: Allmänt

Och så var grunden för hus och garage klara!!! Nu är det bara till att vänta på husleveransen...9 dagar kvar...

Nu börjar det likna nåt!

Kategori: Allmänt

Grunden börjar ta form och idag gjuts grunden och imorrn beräknas de vara helt klara, både till hus och garage. Vi ligger i fas tidsmässigt och det känns såklart toppen!
 
Nedan ser ni vägen till garaget och en påbörjad grund. På den övre platån är den påbörjade husgrunden.
 
 
Grunden består för tillfället av frigolit som utgör en del av isoleringen. Ni ser också armeringen där bärande väggar så småningom kommer byggas. Rören ni ser sticka upp är vatten och avlopp.
 
 
Peo står precis vid tomtgränsen som går framför vår utbyggnad. Planen är att vi ska bygga trätrall så långt ut till tomtgränsen vi kan och längs med hela husets baksida.
 
 
Röret ni ser i golvet är tilluften som ska gå till den blivande öppna spisen vars placering är centralt i huset mellan kök, vardagsrum och matrum.
 
 
Blivande garage:
 
 
Här är ytan vi ska lägga gräsmatta. Bilden är tagen från "vardagsrummet" och till höger ser ni garageytan. Ser ni Peo? Han står vid kommungränsen till Vallentuna.
 
 

Återkommer i dagarna med bilder från färdig grund!
Btw, var KA (kvalitetsansvarig) Hans Blinck på bygget idag och hade NOLL anmärkningar! Det är värt att firas!
 
So long for now! KRAM!
 
 
 
 
 

Byggherren Per-Oskar

Kategori: Allmänt

Det är MASSOR av beslut som ska fattas varje dag och hjärnan går på högvarv dygnet runt. Jag har, som tur var, ett jobb där jag kan koppla bort allt vad husbygge innebär, medan min karl tänker, andas och lever husbygge. Han är spindeln i nätet och gör det jävligt bra! Känns tryggt och skönt att Peo är byggherre, han har stenkoll på allt och låter inget falla mellan stolarna. Han har för sjutton koll på varenda siffra i kalkylen och så fort något inte stämmer kollar han genast upp det med den eller det berör och ser till att det blir korrigerat. Som nämnt tidigare är han otroligt handlingskraftig och viker sig inte en tum om han tror på något. Han är envis som synden och en jävel på att argumentera och förhandla, tro mig, jag har väldigt mycket egen erfarenhet av detta.
 
Just nu glider jag mest med och förlitar mig helt på att Peo vet vad han gör, och även om han inte vet det så spelar han sjukt bra. Rollen som byggherre kräver tid, engagemang och en förmåga att rodda, och trots att Peo i många fall kan uppfattas som oorganiserad och spretig är han i detta fall åtminstone otroligt skarpsinnad och strukturerad. Detta har självfallet att göra med att han har intresset då detta husbygge är hans skötebarn.
 
Förutom husbygge och allt vad det innebär, roddar Peo med lägenhetsförsäljning, båten och jobbet. På detta har han dessutom en sambo, familj och vänner som ska underhållas. Jag vill tillägna det här inlägget till Peo för jag är otroligt tacksam för allt du gör och att du gör det så förbannat bra!!! Så fort huset är på plats kan du kliva åt sidan, ta en whisky och låta mig sköta jobbet med all inredning, höhöhö! ;)
 
Puss på dig min kära byggherre!
 
 
Kapten Lindholm i sitt esse!
 

I detta nu...

Kategori:

Jag och Peo är på tomten och diskuterar bygget med vvs-killen och vår hussäljare Fredrik Arvidsson!

Pang i bygget!

Kategori: Allmänt

Husleverans!

Kategori: Allmänt

På egen begäran har leveransen för huset flyttats fram till 25 Mars 2013!
 
Det var grundkillen Jens som var orolig att grunden inte skulle hinna bli klar i tid, därför bad vi om att få huset levererat tre dagar senare. Så nu börjar nedräkningen...17 dagar kvar!!!

Nu händer det grejer!!!

Kategori: Allmänt

Efter en lång och jävlig process för att få igenom bygglovet kunde vi äntligen sätta tänderna i tomten och markarbetet!
 
Jag och Peo tog oss friheten att hugga det första trädet 15 november 2012:
 
 
Därefter var det dags för proffsen att röja skog och mark:
 
 
 
Här nedan syns bergknallen och det är därefter dags att spränga bort en del av det. Vi var väldigt angelägna om att huset skulle ligga så högt som möjligt. 28 Februari 2013 tryckte vi på knappen för att spärnga bort toppen av bergknallen.
 

Nedan ser ni resultatet av sprängningen (5 Mars 2013). Tydligen sväller massan efter sprängning och kan bli uppemot tre gånger så stort! Här har man också börjat platta till marken:
 
 
Fokus låg också på att skapa en väg in till det kommande garaget:
 
 
Här kommer garaget så småningom stå:
 
 
På dessa bilder han man plattat till marken som sedan ska fyllas med massa och därefter grund. Det rosamarkerade visar konturen på huset. Peo står i vår utbyggnad där vi kommer ha matrum:
 
 
På bilden nedan ser man hur högt huset kommer ligga. Marken nedanför ska höjas cirka 50 cm och skapa vägen till garaget.
 
 
Vägen till garaget börjar ta form:
 
 
Grunden till hus och garage beräknas vara klart mellan 13-14 mars, dvs nästa vecka! Weeee!
 
Kram, Shanty & Peo